Holtak hajnala
                                                                                                             (Dawn of the Dead)


    Hol és mikor kezdődött? Nem lehet tudni. Bármi is történt, bárhogy is kezdődött, a világ egyik napról a másikra valóságos rémálommá vált. A bolygó lakosságát megmagyarázhatatlan, végzetes csapás sújtja - és a holtak többé nem maradnak holtak. Telhetetlen éhségük hajtja őket, az élők húsára vágynak, hogy azzal táplálják saját testüket, és egyre csak pusztítják a mind kevesebb túlélőt.

Ana Clark (Sarah Polley) wisconsini kertvárosi otthonából menekül, és belefut egy kis csoport emberbe: köztük van egy sztoikus rendőr (Wing Rhames), egy szerény eladó (Jake Weber), valamint egy férfi (Mekhi Phifer) és várandós felesége. Az összeverődött társaság - az emberiség egyik utolsó bástyája - a huszadik század végének erődjébe, egy elhagyatott külvárosi bevásárlóközpontba veszi be magát.

A világ azonban pokollá válik odakint, az oszladozó félhullák egyre népesebb tömege ostromolja fáradhatatlanul az épületet, az embereknek pedig nemcsak velük kell megküzdeniük, hanem saját félelmükkel és gyanakvásukkal is. Meg kell tanulniuk együtt élni, és minden lehetséges eszközt megragadni, hogy életben maradjanak, és ami talán még fontosabb, emberek maradjanak.

A Holtak hajnala George A. Romero (Az élőhalottak éjszakája, Halálos árnyék) 1979-es, azonos című klasszikus horrorja nyomán készült, a díjnyertes reklámfilmrendező és operatőr Zack Snyder első mozis rendezéseként.

                                                                                                         A film bemutatóvideója