Kaptár 2. - Apokalipszis (Resident Evil: Apocalypse)

  2004 - német-francia-angol horror - 94 perc
Rendezte: Alexander Witt
Föszerepben: Milla Jovovich (Alice), Sienna Guillory (Jill Valentine), Oded Fehr (Carlos Olivera), Jared Harris (Dr. Ashford), Sophie Vavasseur (Angie Ashford)
     

                                                                                                                         A film bemutatóvideója

  A rémálom közel sem ért véget! Az elözö rész végén Alice-nek (Milla Jovovich) ugyan sikerült megszöknie a Kaptár mélyéröl, de a felszínen egy zombiváros elöhalott-hadserege várja. Miközben Alice Raccoon City közepén rekedt néhány más emberi túlélöjével együtt, Cain tábornok (Thomas Kretschmann) parancsot ad: nyissák meg újra a Kaptárt, ahonnan a vírus útjára indult, hogy megfertözze és a halál városává tegye az Umbrella Corporation föhadiszállását.

Alice-nek és társainak, Jill Valentine-nak (Sienna Guillory), Carlos Oliviera-nak (Oded Fehr) és a kapitánynak, Nicholai-nak (Zack Ward) nem marad más választásuk, harcolniuk kell a túlélésért, hogy kijuthassanak Raccoon City-bÅ‘l. Azonban a zombiknál egy sokkalta veszélyesebb "élölény" is fenyegeti Alice-ék életét. Matt Addison (Eric Mabius) teljesen mutálódott a vírus által, és egy látszólag megállíthatatlan teremtménnyé változott át. A Nemesis kódnevü  kreatúra addig nem nyugszik, amíg mindenki el nem pusztul körülötte. Vajon Alice-nek és csapatának lesz-e elég ereje szembeszállni vele...?